
Pavasara garšas uz maizītes un vrapa - vieglas un svaigas receptes

Pavasarim ir ne tikai ļoti īpaša smarža, bet arī garša. Tas garšo pēc redīsiem, pirmajām salātlapām un lociņiem.
Pavasara maizīte
15 minūtes
2 maizītes
2 rupjmaizes rikas
4–5 redīsi
2 ēdk. biezpiena
1 tējk. sviesta
1 ēdk. skābā krējuma
1 ēdk. sakapātu maurloku
šķipsna sāls

1. Maizes šķēles apsmērē ar sviestu.
2. Biezpienu sadrupini un sajauc ar krējumu un sāli.
3. Redīsus sagriez ripiņās.
3. Uz maizes bagātīgi liec biezpienu, uz tā kārto redīsu ripiņas. Pārkaisi ar lociņiem un pasniedz.
Vraps ar vistu un redīsiem
Labs veids, kā izmantot pārpalikušu ceptu vai vārītu putna gaļu. Noderēs piknikam, pusdienām vai skolēnam līdzņemšanai.
15 minūtes
1 vraps
1 tortilja
100 g ceptas vai vārītas vistas gaļas
3–4 redīsi
1 salātlapa
2 ēdk. krēmsiera
1 ēdk. pesto
1 tējk. citrona sulas

1. Pesto sajauc ar krēmsieru. Redīsus sagriez ripiņās. Vistas gaļu saplucini un apslaki ar citrona sulu.
2. Uz tortiljas klāj pesto ar krēmsieru, virsū liec redīsus, gaļu un salātlapu.
3. Rūpīgi satin ciešā rullī, ielokot sānus, lai pildījums turētos iekšpusē. Līdz pusei ietin cepampapīrā, lai būtu ērti turēt rokā.